Escursioni in montagna

Tofana di Mezzo 13.07.2024

Tofana di Mezzo 13.07.2024Polazak
13.07.2024 (subota)                   
Polazak iz Rijeke u 5.00 sati, Vrata Jadrana u 5.15 sati
Predviđeni povratak u večernjim satima

Cijena
55,00 EUR po osobi                    
Doplata za žičaru (povratna karta): 40,00 EUR po osobi
 Program
Polazak iz Rijeke preko Trsta, Portogruara (jedna kraća pauza), do slikovite Cortine d`Ampezzo, kraljice Dolomita. Odlazak na žičaru Frecca nel cielo koja će nas odvesti do vrha Tofana di Mezzo (3.244 m/nv), trećeg vrha Dolomita nakon Marmolade i Antelao-a. Penjemo se žičarom sa dva presjedanja: Col Druscie (1.778 m/nv), i Ra Valles (2.470 m/nv) te na kraju dolazimo na zadnju stanicu pod samim vrhom. Nakon pauze prošetati ćemo se do samog vrha i uživati u prekrasnom pogledu na ostale vrhove Dolomita.Ponovo ćemo se žičarom spustiti do Ra Valles i tu ćemo napraviti dužu pauzu za ručak. Nakon toga ćemo se žičarom spustiti do Col Druscie i onda se pješice spustiti do polazne stanice. Slijedi slobodno vrijeme u centru Cortine do polaska za Rijeku. Uz jedno usputno zaustavljanje, u Rijeku stižemo oko ponoći.
 
Hodanje:
Ukupna dužina staze: oko 7 km
Visinska razlika na stazi: oko 500 m
Predviđeno vrijeme aktivnog hoda: oko 3 sata

Napomena 
Sudionici planinarskog izleta dužni su se pridržavati uputa vodiča i pristupaju izletu na vlastitu odgovornost. Vodič zadržava pravo promjene itinerera u slučaju nepredviđenih okolnosti.
 
Potrebna oprema: standardna planinarska oprema, planinarske cipele te prikladna odjeća; zaštita od kiše i sunca; štapovi; hrana i tekućinastandardna planinarska oprema, planinarske cipele te prikladna odjeća; zaštita od kiše i sunca; štapovi; hrana i tekućina 
 Prijave Možete se prijaviti na: manuela@da-riva.hr  

Questo sito web utilizza i cookie per migliorare l'esperienza dell'utente e la funzionalità. Per saperne di più