Safe stay in Croatia & Safe travels

Kroz projekt Safe stay in Croatia osmišljeni su protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima. Poslovnim subjektima prijavljenima u projekt Safe stay in Croatia koji jamče poštivanje mjera dodjeljuje se oznaka Safe stay in Croatia koju će biti istaknuta na gostu vidljivom mjestu. Oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se  dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, poput prijevoznika, zračnih luka, kolodvora, nautičkih luka i marina, koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 
 
Poštivanje mjera uključenih u protokole nadzire se kroz sustav Ministarstva turizma i sporta, strukovnih udruga u turizmu te  samih korisnika koji prijave i komentare mogu poslati putem rubrike Dojmovi na stranici safestayincroatia.hr.
 
Oznaka Safe stay in Croatia gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.  Vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 
Turistička agencija Da Riva dobila je svoju oznaku i time postala dio mreže koja svojim gostima jamči poštivanja mjera.
 


Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više