Privatno vođenje - šetnja Opatijom

Privatno vođenje - šetnja Opatijom
Opatija, šarmantni primorski gradić bogate povijesti i kulture, ima mnoštvo fantastičnih lokacija, impresivnih spomenika, uređenih parkova i veličanstvenih vila koje čekaju na otkrivanje.
 
Polazeći od hrvatske Staze slavnih na Slatini, s mramornim zvijezdama posvećenim poznatim ličnostima,turneja se nastavlja do male luke Portić. Dalje, tu je Umjetnički paviljon Juraj Šporer, središnje gradsko izložbeno mjesto, zatim Park i crkva sv. Jakova, zaštitnika grada, a nakon toga kip Djevojke s galebom, koji je postao najomiljeniji grad prepoznatljiv orijentir.
 
Pješačka tura nastavlja se do hotela Kvarner, najstarijeg u Hrvatskoj, čiji je aneks Villa Amalia nekoć bila omiljeno odredište poznate plesačice Isidore Duncan, prije nego što je nastavila do Ville Angioline koja se nalazi u središtu parka istoimeni, najveći u Opatiji. U ovoj je vili, u kojoj je rođen moderni europski turizam, danas sjedište Hrvatskog muzeja turizma, koji uključuje i obližnju Švicarsku kuću, odakle pješački obilazak glavnih gradskih atrakcija prolazi kraj kipa posvećenog Friedrichu Juliusu Schüleru, velikom vizionaru turizma u Opatiji. Neki od važnih gostiju grada, poput Alberta Einsteina i Jamesa Joycea, prikazani su na Zidu slavnih, duž kojeg ova pješačka tura vodi do konačnog odredišta - opatijske luke.
 
Trajanje: 1,5 sata (najviše 2 sata)
 

POŠALJI UPIT

Prijavite se na naš newsletter


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se