Privatno vođenje - šetnja Opatijom

Privatno vođenje - šetnja Opatijom
Opatija, šarmantni primorski gradić bogate povijesti i kulture, ima mnoštvo fantastičnih lokacija, impresivnih spomenika, uređenih parkova i veličanstvenih vila koje čekaju na otkrivanje.
 
Polazeći od hrvatske Staze slavnih na Slatini, s mramornim zvijezdama posvećenim poznatim ličnostima,turneja se nastavlja do male luke Portić. Dalje, tu je Umjetnički paviljon Juraj Šporer, središnje gradsko izložbeno mjesto, zatim Park i crkva sv. Jakova, zaštitnika grada, a nakon toga kip Djevojke s galebom, koji je postao najomiljeniji grad prepoznatljiv orijentir.
 
Pješačka tura nastavlja se do hotela Kvarner, najstarijeg u Hrvatskoj, čiji je aneks Villa Amalia nekoć bila omiljeno odredište poznate plesačice Isidore Duncan, prije nego što je nastavila do Ville Angioline koja se nalazi u središtu parka istoimeni, najveći u Opatiji. U ovoj je vili, u kojoj je rođen moderni europski turizam, danas sjedište Hrvatskog muzeja turizma, koji uključuje i obližnju Švicarsku kuću, odakle pješački obilazak glavnih gradskih atrakcija prolazi kraj kipa posvećenog Friedrichu Juliusu Schüleru, velikom vizionaru turizma u Opatiji. Neki od važnih gostiju grada, poput Alberta Einsteina i Jamesa Joycea, prikazani su na Zidu slavnih, duž kojeg ova pješačka tura vodi do konačnog odredišta - opatijske luke.

TEHNIČKE INFORMACIJE
Cijena po osobi bazirano na minimalno 4 sudionika: 30,00 € (226,06 kn)
Jezici:
 hrvatski, njemački, talijanski i engleski
Trajanje: 1,5 sata

SEND ENQUIRY

Prijavite se na naš newsletter


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se