POČETNA TOČKA - SPLIT

POČETNA TOČKA - SPLIT

POČETNA TOČKA SPLIT: 6 DANA - 5 NOĆENJA

DAN 1: SPLIT
Tura započinje u Splitu. Smještaj u hotelu i razgled grada. Posjetit ćete nadaleko poznatu Dioklecijanovu palaču – jedan od najbolje sačuvanih spomenika rane rimske umjetnosti na svijetu. Careva je palača bila sagrađena kao spoj luksuzne vile - ljetnikovca i rimskog vojničkog logora (castruma), podijeljenoga na četiri dijela dvjema glavnim ulicama.

DAN 2: SPLIT – KLIS – MOSTAR
Nakon Splita posjetit ćemo Klis. Klis je naselje i općina u Splitskom zaleđu. Nastalo je podno srednjovjekovne tvrđave. Naziv je od klisura na kojoj je izgrađena tvrđava. Osim po povijesnom značenju, Klis je poznat i kao lokalitet snimanja HBO serije Game of Thrones. Služio je kao predložak za Meeren za Daenerys Targaryen. Nakon Klisa zaputit ćete se prema Mostaru. Slobodno vrijeme. Noćenje.

DAN 3: MOSTAR – STON – NEUM
Mostar je smješten je na obalama rijeke Neretve i kulturno je i gospodarsko središte Hercegovine, a ujedno i najveći grad u Hercegovini. Nekad važno središte tekstilne, duhanske i prehrambene industrije te rudarstva (boksit). Poznat je stari most preko Neretve iz 16. stoljeća (dug 29,5 m; konstruirao ga turski graditelj Mimar Hajrudin 1566. godine) srušen je u studenome 1993., ponovno sagrađen 2004. godine. Nalazi se i na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a. U okolici Mostara je bogato vinogradarstvo, uzgoj duhana, voća i povrća.
Po završetku razgleda Mostara, kreće se prema Stonu te zatim Neumu.
Ston je srednjovjekovni gradić čija povijest seže daleko u rano 14. stoljeće. To je gradić s najdužim kamenim zidom u Europi (5,5 km), uskih, tihih ulica, starih otmjenih kuća i tragova drevnih kultura. Njegova nekadašnja vrijednost kao grada soli potvrđuje se i danas u pogonima najstarije aktivne solane na svijetu, solane koja je ostala vrijedna tradiciji i prirodnom načinu proizvodnje soli koji se nije mijenjao još od antičkih vremena.
Neum je jedini bosanskohercegovački izlaz na Jadransko more. Područje Neuma ustupila je 1718. godine Turcima Dubrovačka Republika.
 
DAN 4: NEUM – DUBROVNIK
Nakon doručka u Neumu se kreće ka Dubrovniku. Slijedi razgled grada i smještaj u hotel. Dubrovnik je jedan od najljepših gradova Hrvatske, čija izgradnja započinje još u 7. stoljeću, no konačni izgled dobiva nakon Velikog potresa 1667. godine kada se njegova jezgra oblikuje u još uvijek gotičko-renesansnom, ali i prepoznatljivom ranom baroknom stilu, karakterističnom po spoju arhitekture i okoline. Vidjet ćete gradske zidine, crkvu sv. Vlaha, katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije, crkvu sv. Spasa, Knežev dvor i Sponzu, kolegij Isusovaca i još brojne druge znamenitosti.

DAN 5: DUBROVNIK
Slobodno vrijeme.
DAN 6: DUBROVNIK – SPLIT
Završetak ture i povratak prema Splitu.  

Prijavite se na naš newsletter


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se