POČETNA TOČKA - OPATIJA

POČETNA TOČKA - OPATIJA

POČETNA TOČKA OPATIJA - 5 DANA - 4 NOĆENJA

DAN 1: OPATIJA – TRST – OPATIJA

Vaša tura započinje u Opatiji. Nakon smještaja u hotelu , razgled našeg bisera Jadrana. Potom slijedi putovanje prema Trstu. Trst je lučki grad s dugom trgovačkom tradicijom. Oduvijek je bio važno tranzicijsko središte i centar gdje su se susretale razne kulturne, nacionalne i religijske smjernice. Na ovom izletu posjetit ćete staru crkvu Sv. Justa zaštitnika grada smještenu uz srednjovjekovnu tvrđavu na brežuljku koji dominira gradom i s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Uživat ćete u posjeti romantičnom dvorcu Miramare koji je smješten na strmim stijenama tik do mora.


DAN 2: POSTOJNA – LJUBLJANA
Uživat ćete u fantastičnom podzemnom svijetu Postojnske jame stvaranom milijunima godina, u kraljevstvu stalaktita i stalagmita, u upoznavanju vrlo zanimljive životinjice, čovječje ribice koja živi u potpunom mraku. Nakon razgleda Postojne zaputit ćete se prema Ljubljani
Posjetit ćete stari Ljubljanski grad na uzvisini iznad sadašnjeg centra. Do njega se može žičarom i odatle se pruža predivan panoramski pogled na cijeli grad. Gradska posebnost je Tromostovlje na rijeci Ljubljanici (strogi centar). Tu je Prešernov spomenik najvećem slovenskom pjesniku Francetu Prešernu (1800.-1849.). Franjevačka crkva je zbog lokacije, specifične boje, arhitekture i pozicije u samom centru često spominjana kao simbol Ljubljane. Poznata je još i Robova fontana ili Fontana tri rijeke nastala u bijelom mramoru, a rad je talijanskog kipara Francesca Robbe iz 1751. godine.  

DAN 3: BLED – BOHINJ – ZAGREB
Vožnja predivnim alpskim predjelima. U Bledu razgled jezera i slobodno vrijeme za vožnju brodićem ili posjetu obližnjem dvorcu. Po želji moguća je i posjeta Vintgaru uz šetnju po predivnoj prirodi u klancu rijeke Soče. Nastavak vožnje do Bohinja. Razgled jezera i po želji moguć odlazak žičarom do Vogela odakle se pruža prekrasni pogled.
U Zagreb se stiže u popodnevnim satima. Slijedi razgled grada. Vidjet ćete Trg bana Josipa Jelačića, zagrebačku zelenu potkovu (Lenuzzijeva potkova) nastalu u drugoj polovici 19. stoljeća – što je ujedno i najveći urbanistički zahvat koji oblikuje daljnji razvoj Zagreba. Obuhvaća sve veće i važnije trgove te botanički vrt. Noćenje u Zagrebu.

DAN 4: ZAGREB –PLITVICE

Nakon doručka nastavljamo putovanje prema Plitvičkim jezerima. Plitvice su jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova Hrvatske. Dočekat će vas šesnaest tirkiznih jezera s kristalno čistom vodom i preko stotinu vodopada. Ovaj nacionalni park se nalazi i na UNESCO-vom popisu zaštićene svjetske baštine. Noćenje.


DAN 5: PLITVICE – OPATIJA

Našu turu završavamo u Opatiji.


Prijavite se na naš newsletter


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se