Kanjon Tschepaschlucht i vidikovac Pyramidenkogel - subota 10.06.2023.

Kanjon Tschepaschlucht i vidikovac Pyramidenkogel - subota 10.06.2023.


Kanjon Tschepaschlucht i na vidikovac Pyramidenkogel
 Polazak
10.06.2023.(subota)
Polazak iz Rijeke (Jelačićev trg) u 7:00 sati i s Vrata Jadrana (sjever) u 7:15 sati
Predviđeni povratak u večernjim satima
 Cijena
45 EUR po osobi                       
Doplata za ulaznicu u Tscheppaschlucht: 9 EUR
Doplata za ulaznicu u Pyramidenkogel: 13 EUR
Fakultativno: vožnja toboganom 5 EUR ili paket od 5+2 vožnje: 25 EUR
 Program Vožnja iz Rijeke prema Ljubelju uz jedno usputno stajanje. Nakon austrijske granice dolazimo do zaštićenog prirodnog krajolika kanjona Čepa (Tscheppaschlucht). Krećemo stazom koja vodi uzvodno kanjonom rječica Loiblbach i Bodenbach. Prolazimo kroz usjeke, kraj visokih stijena i slapova a na putu imamo i viseći most. Nakon pauze kratko ćemo se voziti do Pyramidenkogela – najvišeg drvenog tornja na svijetu – sa kojeg se pruža prekrasan pogled na cijelu Korušku. Toranj je visok 100 metara, a do vrha ćete se trebati popeti uz 441 stepenicu, ali bez brige, postoji i lift. S tornja se možete spustiti i toboganom. Laganom šetnjom nizbrdo dolazimo do mjesta Maria Wörth koje se nalazi na obali jezera Wörthersee. Ako netko ne želi hodati, može do Maria Wörth doći i autobusom i tamo čekati na ostatak grupe.Povratak u Rijeku u kasnim večernjim satima.
 Hodanje
Ukupna dužina staze: oko 12 km
Visinska razlika na stazi: oko 350 uzbrdo i 400 nizbrdo
Predviđeno vrijeme aktivnog hoda: oko 4 sata 
 Potrebna   oprema: Standardna planinarska oprema, planinarske cipele te topla odjeća, zaštita od kiše i hladnoće, štapovi, hrana i tekućina.
 Napomena Sudionici planinarskog izleta dužni su se pridržavati uputa vodiča i pristupaju izletu na vlastitu odgovornost. Vodič zadržava pravo promjene itinerera u slučaju nepredviđenih okolnosti.
 Prijave Možete se prijaviti na: manuela@da-riva.hr  

Prijavite se na naš newsletter


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se