Izlet Rijeka - Trsatska gradina - Kastav

Izlet Rijeka - Trsatska gradina - Kastav
OPIS IZLETA:
 
Za svega pola sata vožnje stižemo u Rijeku. Šetnja kraj kazališta Ivana Pl. Zajca, Palače Modello, i Riječke tržnice vodi nas do pravoslavne crkve Sv. Nikole do Riječkog Korza, uvijek životopisne pješačke zone grada. Razgled nastavljamo prolaskom kroz gradska vrata prema katedrali Sv. Vida i dalje Užarskom ulicom sve do Kosog tornja i crkve Uznesenja Marijina. Nakon vođenog razgleda i pauze u centru Rijeke nastavljamo do Trsata gdje ćemo posjetiti Trsatsko svetište i samostan te Trsatsku Gradinu koja stoljećima dominira nad gradom na Rječini. Povijest Trsata seže još u predilirsko doba u kojem su pronađeni prvi tragovi drevne utvrde, a strateški položaj je bio razlog gradnje i kasnijih utvrda na toj lokaciji. Nakon pauze na Trsatu u povratku ćemo posjetiti i Kastav gradić izgrađen na nadmorskoj visini od 350 m sa kojega se pruža jedinstven pogled na cijeli Kvarnerski zaljev i otoke. Gradić čija povijest seže još u 12 stoljeće izgrađen je kao utvrda sa 7 kula od kojih je samo manji dio sačuvan. Na najvišoj uzvisini dominira crkva Sv. Jelene Križarice. U gradu je osnovana i najstarija škola na hrvatskom jeziku 1700 godine. Nakon razgleda slijedi povratak u Opatiju.
 

 INFORMACIJE O IZLETU
 
TIP IZLETA:
Poludnevni izlet
VRIJEME POLASKA: 
 09:00 sati
VRIJEME POVRATKA:
 oko 13:00 sati
IZLET UKLJUČUJE:
  • stručnog vodiča
  • prijevoz autobusom
  • organizaciju izleta
VOĐENJA MOGUĆA NA:
Engleskom, njemačkom, talijanskom i nizozemskom. 
Također moguća vođenja na drugim jezicima ako za to postoji dovoljan broj gostiju
NAPOMENA:
Vremena navedena u tekstu su okvirna i mogu se mijenjati ovisno o uvjetima na cesti. Vrijeme polaska odnosi se na polazak iz centra Opatije.

  CIJENA U KUNAMACIJENA U EURIMA 
 ODRASLI 200,00 kn 26,50 €
 DJECA 5-12 godina 82,50 kn 13,25 €
 DJECA do 5 godina GRATIS GRATIS
 REZERVACIJA PREDNJIH SJEDALA 35,00 kn 4,60 €

Kontakti i radno vrijeme

Radno vrijeme:
Ponedjeljak - Petak:
08:00 - 16:00

Subota - Nedjelja: ZATVORENO
...

Anketa

Prijavite se na naš newsletter


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se