Izlet Rijeka - Trsatska gradina - Kastav

Izlet Rijeka - Trsatska gradina - Kastav
OPIS IZLETA:
 
Za svega pola sata vožnje stižemo u Rijeku. Šetnja kraj kazališta Ivana Pl. Zajca, Palače Modello, i Riječke tržnice vodi nas do pravoslavne crkve Sv. Nikole do Riječkog Korza, uvijek životopisne pješačke zone grada. Razgled nastavljamo prolaskom kroz gradska vrata prema katedrali Sv. Vida i dalje Užarskom ulicom sve do Kosog tornja i crkve Uznesenja Marijina. Nakon vođenog razgleda i pauze u centru Rijeke nastavljamo do Trsata gdje ćemo posjetiti Trsatsko svetište i samostan te Trsatsku Gradinu koja stoljećima dominira nad gradom na Rječini. Povijest Trsata seže još u predilirsko doba u kojem su pronađeni prvi tragovi drevne utvrde, a strateški položaj je bio razlog gradnje i kasnijih utvrda na toj lokaciji. Nakon pauze na Trsatu u povratku ćemo posjetiti i Kastav gradić izgrađen na nadmorskoj visini od 350 m sa kojega se pruža jedinstven pogled na cijeli Kvarnerski zaljev i otoke. Gradić čija povijest seže još u 12 stoljeće izgrađen je kao utvrda sa 7 kula od kojih je samo manji dio sačuvan. Na najvišoj uzvisini dominira crkva Sv. Jelene Križarice. U gradu je osnovana i najstarija škola na hrvatskom jeziku 1700 godine. Nakon razgleda slijedi povratak u Opatiju.
 

 INFORMACIJE O IZLETU
 
TIP IZLETA:
Poludnevni izlet
VRIJEME POLASKA: 
 09:00 sati
VRIJEME POVRATKA:
 oko 13:00 sati
IZLET UKLJUČUJE:
  • stručnog vodiča
  • prijevoz autobusom
  • organizaciju izleta
VOĐENJA MOGUĆA NA:
Engleskom, njemačkom, talijanskom i nizozemskom. 
Također moguća vođenja na drugim jezicima ako za to postoji dovoljan broj gostiju
NAPOMENA:
Vremena navedena u tekstu su okvirna i mogu se mijenjati ovisno o uvjetima na cesti. Vrijeme polaska odnosi se na polazak iz centra Opatije.

  CIJENA U KUNAMACIJENA U EURIMA 
 ODRASLI 200,00 kn 26,50 €
 DJECA 5-12 godina 82,50 kn 13,25 €
 DJECA do 5 godina GRATIS GRATIS
 REZERVACIJA PREDNJIH SJEDALA 35,00 kn 4,60 €

Prijavite se na naš newsletter


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se