IGRA PRIJESTOLJA - HRVATSKA TURA

IGRA PRIJESTOLJA - HRVATSKA TURA
HELP ME PLAN MY TRIP 
 
IGRA PRIJESTOLJA TURA U HRVATSKOJ 6 DANA - 5 NOĆI

DAN 1: ZADAR - ŠIBENIK
Zadarske antičke ulice i zgrade su stoljećima svjedočile igri prijestolje i promjeni vlasti - od Rimskoga carstva sve do Venecijanske republike. Odličan scenarij za početak naše ture koja slijedi korake snimanja Igre prijestolja u Hrvatskoj. Vidjeti ćete rimski forum, romaničku crkvu sv. Donata – najvrijedniji spomenik predromaničkog graditeljstva ranog srednjeg vijeka u Hrvatskoj i simbol grada Zadra. Zbog svoj osebujnog oblika ubraja se u jedan od najrjeđih spomenika u Europi. Posjetit ćete i predivnu glavnu ulicu Kalelargu, zadarsku katedralu sv. Stošije – ujedno najveću crkvu u Dalmaciji, čiji korijeni sežu u ranokršćanski period, a koja je svoj konačan oblik zadobila u romanici. Također ćete posjetiti morske orgulje – jedinstveni muzički instrument koji svira igrom valova i vjetra. Polazak prema Šibeniku i noćenje.

DAN 2: ŠIBENIK - SLAPOVI KRKE - ŠIBENIK
Danas ćete razgledavati ulice Braavosa, ili bolje rečeno, Šibenika. Prvi hrvatski grad kojeg su osnovali Hrvati, se koristio za snimanje avantura Aryje Stark tokom 5 sezone serije. Poznata katedrala Sv. Jakova je korištena kao predložak za House of Black and White u seriji. Nakon razgleda Šibenika, svratit ćete i u Nacionalnog parka Krka, koji je također korišten u seriji. Slijedi šetnja po Parku te vožnja brodićem. Noćenje u Šibeniku.
 
DAN 3: ŠIBENIK - SPLIT
Danas će vam fantastični svijet Westerosa odvesti do jedne od najvećih turističkih atrakcija u Hrvatskoj - Dioklecijanove palače u Splitu. Na putu do Splita, svratit ćete do manjeg mjesta po imenu Kaštel Gomilica, koji je korišten kao lokacija za luku Braavosa, a posjetit ćete i tvrđavu Klis u kojoj se se održavali važni događaji u životu Daenerys Targaryen u Meerenu.
Klis je naselje i općina u Splitskom zaleđu. Nastalo je podno srednjovjekovne tvrđave. Naziv je od klisura na kojoj je izgrađena tvrđava. Split je grad koji je isprva građen unutar zidina Dioklecijanove palače. Palača je jedan od najbolje sačuvanih spomenika rane rimske umjetnosti na svijetu. Bila sagrađena kao spoj luksuzne vile - ljetnikovca i rimskog vojničkog logora (castruma), podijeljenoga na četiri dijela dvjema glavnim ulicama. Prepoznat ćete njezine podrume kao mjesto na kojemu su se držali zmajevi u 5 sezoni serije. Noćenje.

DAN 4: SPLIT - STON - DUBROVNIK
Danas krećete ka južnoj Dalmaciji. Dolazak u Ston. Ston je srednjovjekovni gradić čija povijest seže daleko u rano 14. stoljeće. To je gradić s najdužim kamenim zidom u Europi (5,5 km), uskih, tihih ulica, starih otmjenih kuća i tragova drevnih kultura. Njegova nekadašnja vrijednost kao grada soli potvrđuje se i danas u pogonima najstarije aktivne solane na svijetu, solane koja je ostala vrijedna tradiciji i prirodnom načinu proizvodnje soli koji se nije mijenjao još od antičkih vremena. Nakon Stona nas dočekuje King's Landing - Dubrovnik. Dubrovnik je jedan od najljepših gradova Hrvatske, čija izgradnja započinje još u 7. stoljeću, no konačni izgled dobiva nakon Velikog potresa 1667. godine kada se njegova jezgra oblikuje u još uvijek gotičko-renesansnom, ali i prepoznatljivom ranom baroknom stilu, karakterističnom po spoju arhitekture i okoline. Vidjet ćete gradske zidine, crkvu sv. Vlaha, katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije, crkvu sv. Spasa, Knežev dvor i Sponzu, kolegij Isusovaca i još brojne druge znamenitosti. Noćenje u Dubrovniku.

DAN 5: DUBROVNIK - ELAFITI (LOKRUM)
Slobodan dan za istraživanje Dubrovnika. Također je moguća posjeta nekom od otoka Elafita. Jedan od otoka, Lokrum, ćete prepoznati kao Qarth iz 4 sezone serije. Noćenje u Dubrovniku.

DAN 6: DUBROVNIK
Kraj ture.

Prijavite se na naš newsletter


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se