Advent u Opatiji

Advent u Opatiji
Adventska čarolija romantičnu Opatiju pretvara u idiličnu zimsku destinaciju 

Raskošnim uređenjem Opatija dobiva jedinstven sjaj i ove će godine ponuditi prizore i doživljaje za pamćenje. Od 26. studenog do 9. siječnja uz  bajkovitu atmosferu, posjetitelje očekuju i brojna iznenađenja
 
Zima će Opatiju i ove godine odjenuti u raskošno adventsko ruho. Vrijeme je to u kojem se blagdanska čarolija osjeti u svakom kutku grada i čini svaki doživljaj nezaboravnim. Kadrovi stotine tisuća lampica, svjetlosnih instalacija i originalnih dekoracija koji tijekom Adventa pretvaraju Opatiju u zimsku bajku obišli su prošle godine čitav svijet, a ove godine bajkovita Opatija uvrštena je, uz bok svjetskim metropolama, i na listu najljepše okićenih adventskih gradova na stranicama utjecajne turističke organizacije Best European Destinations. Uz virtualnu šetnju, koja je lani izazvala ogroman interes, ovogodišnji Advent ponudit će i stvarni dodir s gradom i priliku za uživanje u bogatoj gastronomskoj i zabavnoj ponudi.
 
Advent u Opatiji započet će u petak, 26. studenog na Tržnici svečanim paljenjem  lampica na boru, otvorenjem Xmass Street Lungomare Adventa na Slatini, Adventa na Šporeru i ispred Ville Angioline uz mnogobrojne glazbene nastupe. U subotu, 27. studenog vrijeme je za uvijek spektakularni Christmas Tree Amadria Lighting na terasi hotela Continental. Već sljedećeg vikenda, od 3. do 5. prosinca, bajkovita atmosfera adventski raskošno uređenog grada postat će i sjajna kulisa za vrhunske slastice koje će se ekskluzivno za 15. Festival čokolade vratiti u Kristalnu dvoranu hotela Kvarner.
 
Centar zbivanja ponovo će biti Umjetnički paviljon Juraj Šporer i park koji ga okružuje, gdje će se smjestiti adventski sajam s ponudom prigodnih zimskih specijaliteta i svakodnevni glazbeni program u večernjim satima. Sam paviljon ugostit će kreativne radionice, animaciju i predstave za djecu.
 
Ljetnu pozornicu Ledena čarolija ponovo će pretvoriti u klizalište koje će biti otvoreno od 11. prosinca do 9. siječnja, uz prigodnu adventsku ponudu i glazbene programe uz klizalište.  Zimsku atmosferu zagrijat će i zanimljivi glazbeni programi u Parku Angiolina gdje će subotom, nedjeljom i praznicima nastupati renomirani glazbenici i zborovi.
 
Xmass Street Lungomare Advent proširit će božićni duh i na prostor zapadno od Slatine, uz adventske kućice, glazbeni program i animaciju za djecu, kao i na terasu hotela Imperial uz Imperial Xmass program.
 
Blagdansku ponudu upotpunit će Advent na Tržnici koji će se odvijati u jutarnjim satima 4., 11., 18. i 24. prosinca, uz božićni sajam „Opatijsko za pod bor" koji će 18. i 24. prosinca predstaviti proizvode opatijskih proizvođača, a jedinstvena atmosfera Najljepšeg Adventa uz more preselit će se i na morske valove kojima će petkom, subotom i nedjeljom ploviti adventski brod Jadera uz dječje adventske vožnje nedjeljom i panoramske vožnje uz pjenušac i fritule na Silvestrovo.
 
Ovogodišnji svečani božićni koncert u Centru Gervais posvećen je Orašaru – simbolu opatijskog Adventa uz nastup Ukrajinskog klasičnog baleta u srijedu, 15. prosinca u 20 sati.
 
Silvestarski program započet će u jutarnjim satima dječjim dočekom Nove godine na Ljetnoj pozornici, dok će u večernjim satima Opatija 2021. godinu ispratiti na otvorenom na Tržnici, ispred Šporera, na Lungomaru kod hotela Savoy te na Ljetnoj pozornici. Doček Nove godine bit će organiziran i u brojnim opatijskim hotelima.
 
Više informacija na www.visitOpatija.com
 
Virtualna šetnja opatijskim adventskim parkovima:https://www.visitopatija.com/adventska-virtualna-setnja/
 
 
BESPLATNO PARKIRANJE za osobna vozila subotom, nedjeljom i blagdanom na svim otvorenim uličnim parkiralištima od 16. prosinca 2021. do 15. siječnja 2022. godine.(U javnoj garaži, te na parkiralištima Gorovo i Vrh Ike parkiranje se naplaćuje prema važećem cjeniku.)     
 
 
 
photos by: www.visitOpatija.com

Prijavite se na naš newsletter


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se