Advent u Opatiji 28.11.2020.-2.1.2021.

Advent u Opatiji 28.11.2020.-2.1.2021.
Opatija – Najljepši Advent uz more i ove će zime, u prilagođenom obliku, Opatiju ponovo ukrasiti svečanim blagdanskim ruhom. Zima donosi posebne draži i iskustva: miris cimeta, punča i kuhanog vina, okus najfinijih slastica iz gradskih kavana, zvuk božićne glazbe u parkovima i na ulicama, šetnje na ljekovitom zraku duž prekrasnog Lungomara i uvijek šarmantno Volosko, opuštanje uz posebne wellness tretmane u hotelima i spa-centrima... Kao najljepšu blagdansku slikovnicu, ta će iskustva Opatija od 28. studenog do 2. siječnja povezati u bajkovite dane i večeri ispunjene neodoljivim vizualnim atrakcijama. -
 
Raskošnom božićnom dekoracijom koja je prošle godine pretvorila Park sv. Jakov u omiljenu pozadinu za blagdanske fotografije, ove će se godine obogatiti i Park Angiolina uz Slatinu, tržnicu, Ljetnu pozornicu, Volosko i glavnu prometnicu.
 
Divovski Orašari ispred Vile Angioline, šareni pokloni, sjajem lampica obasjani stoljetni čempresi i mnogi drugi jedinstveni ukrasi bit će savršeni suputnici u šetnji srcem grada i opatijskim parkovima, koji će ove zime podsjećati na kraljevstvo iz dječje mašte.
 
Posebno atraktivna, u parku Angiolina,  bit će izložba krinolina i klasičnih haljina koje evociraju bogatu povijest Opatije, a koje će biti izrađene isključivo od prirodnih materijala,  grana lovora, crnogorice i palmi, specifičnih za opatijsko podneblje.
 
Kao vrhunac adventskog doživljaja, svakog vikenda u predvečerje park Angiolina postat će svjetlosno – glazbena pozornica na otvorenom. Uz zvukove jednog od najljepših djela klasične baletne umjetnosti, baletne bajke Orašar, ali i drugih klasika, Opatija će svjetlosnom simfonijom svoje posjetitelje provesti kroz božićni svijet raskoši, šarenila, veselja i mašte.- U pripremi ovogodišnjeg Adventa odradili smo doista golem posao, što se vidi i po samim brojkama – ove godine bit će postavljeno oko 20 kilometara lampica, nekoliko većih svjetlosnih instalacija, oko 6.000 dekorativnih elemenata i niz drugih sadržaja.
 
Tradicionalno, prosinac je u Opatiji vrijeme posvećeno čokoladi. Kavane, lokali i restorani blagdanske  će dane zasladiti velikim izborom čokoladnih delicija, koju će pratiti i brojna iznenađenja i akcije, a degustacija vrhunskih pralina u maloj opatijskoj tvornici čokolade nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
 
Ljetna pozornica ove godine postaje Adventski grad koji svoja vrata otvara 12. prosinca. Posebno osmišljena i ukrašena Ljetna pozornica s 8.000 lampica s ugostiteljskom ponudom postat će sastavni dio ugođaja i šetnje Opatijom.
 
Raspored adventskih kućica realiziran je sukladno epidemiološkim mjerama tako da će posjetitelji moći bezbrižno uživati u prekrasnom ambijentu i tradicionalnoj adventskoj ponudi Germknedli, punča, kuhanog vina i ostalih blagdanskih napitaka. Tijekom vikenda održavat će se glazbeno - zabavni programi, a ukoliko nam epidemiološkim mjerama bude omogućeno, na maloj ljetnoj pozornici realizirat ćemo i klizalište.
 
U umjetničkom paviljonu Juraj Šporer priprema se izložba „Romantičko srce Opatije" povodom 175. obljetnice opatijskih perivoja, a u pripremi su još neka lijepa iznenađenja poput Adventske šume sa 60 ukrašenih jelki.
 
Svi programi odvijat će se u skladu s epidemiološkim mjerama.  

Prijavite se na naš newsletter


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se