Advent u Opatiji

Advent u Opatiji
Adventska čarolija romantičnu Opatiju pretvara u idiličnu zimsku destinaciju 

Raskošnim uređenjem Opatija dobiva jedinstven sjaj i ove će godine ponuditi prizore i doživljaje za pamćenje. Od 26. studenog do 9. siječnja uz  bajkovitu atmosferu, posjetitelje očekuju i brojna iznenađenja
 
Zima će Opatiju i ove godine odjenuti u raskošno adventsko ruho. Vrijeme je to u kojem se blagdanska čarolija osjeti u svakom kutku grada i čini svaki doživljaj nezaboravnim. Kadrovi stotine tisuća lampica, svjetlosnih instalacija i originalnih dekoracija koji tijekom Adventa pretvaraju Opatiju u zimsku bajku obišli su prošle godine čitav svijet, a ove godine bajkovita Opatija uvrštena je, uz bok svjetskim metropolama, i na listu najljepše okićenih adventskih gradova na stranicama utjecajne turističke organizacije Best European Destinations. Uz virtualnu šetnju, koja je lani izazvala ogroman interes, ovogodišnji Advent ponudit će i stvarni dodir s gradom i priliku za uživanje u bogatoj gastronomskoj i zabavnoj ponudi.
 
Advent u Opatiji započet će u petak, 26. studenog na Tržnici svečanim paljenjem  lampica na boru, otvorenjem Xmass Street Lungomare Adventa na Slatini, Adventa na Šporeru i ispred Ville Angioline uz mnogobrojne glazbene nastupe. U subotu, 27. studenog vrijeme je za uvijek spektakularni Christmas Tree Amadria Lighting na terasi hotela Continental. Već sljedećeg vikenda, od 3. do 5. prosinca, bajkovita atmosfera adventski raskošno uređenog grada postat će i sjajna kulisa za vrhunske slastice koje će se ekskluzivno za 15. Festival čokolade vratiti u Kristalnu dvoranu hotela Kvarner.
 
Centar zbivanja ponovo će biti Umjetnički paviljon Juraj Šporer i park koji ga okružuje, gdje će se smjestiti adventski sajam s ponudom prigodnih zimskih specijaliteta i svakodnevni glazbeni program u večernjim satima. Sam paviljon ugostit će kreativne radionice, animaciju i predstave za djecu.
 
Ljetnu pozornicu Ledena čarolija ponovo će pretvoriti u klizalište koje će biti otvoreno od 11. prosinca do 9. siječnja, uz prigodnu adventsku ponudu i glazbene programe uz klizalište.  Zimsku atmosferu zagrijat će i zanimljivi glazbeni programi u Parku Angiolina gdje će subotom, nedjeljom i praznicima nastupati renomirani glazbenici i zborovi.
 
Xmass Street Lungomare Advent proširit će božićni duh i na prostor zapadno od Slatine, uz adventske kućice, glazbeni program i animaciju za djecu, kao i na terasu hotela Imperial uz Imperial Xmass program.
 
Blagdansku ponudu upotpunit će Advent na Tržnici koji će se odvijati u jutarnjim satima 4., 11., 18. i 24. prosinca, uz božićni sajam „Opatijsko za pod bor" koji će 18. i 24. prosinca predstaviti proizvode opatijskih proizvođača, a jedinstvena atmosfera Najljepšeg Adventa uz more preselit će se i na morske valove kojima će petkom, subotom i nedjeljom ploviti adventski brod Jadera uz dječje adventske vožnje nedjeljom i panoramske vožnje uz pjenušac i fritule na Silvestrovo.
 
Ovogodišnji svečani božićni koncert u Centru Gervais posvećen je Orašaru – simbolu opatijskog Adventa uz nastup Ukrajinskog klasičnog baleta u srijedu, 15. prosinca u 20 sati.
 
Silvestarski program započet će u jutarnjim satima dječjim dočekom Nove godine na Ljetnoj pozornici, dok će u večernjim satima Opatija 2021. godinu ispratiti na otvorenom na Tržnici, ispred Šporera, na Lungomaru kod hotela Savoy te na Ljetnoj pozornici. Doček Nove godine bit će organiziran i u brojnim opatijskim hotelima.
 
Više informacija na www.visitOpatija.com
 
Virtualna šetnja opatijskim adventskim parkovima:https://www.visitopatija.com/adventska-virtualna-setnja/
 
 
BESPLATNO PARKIRANJE za osobna vozila subotom, nedjeljom i blagdanom na svim otvorenim uličnim parkiralištima od 16. prosinca 2021. do 15. siječnja 2022. godine.(U javnoj garaži, te na parkiralištima Gorovo i Vrh Ike parkiranje se naplaćuje prema važećem cjeniku.)     
 
 
 
photos by: www.visitOpatija.com

CONTACTS AND WORKING HOURS

WORKING HOURS:
Monday - Friday
09:00 - 16:00

...

Sign up for our newsletter


This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree